b_noir7 bannière.png

b_noir7

Bio

"Lichtheid en serendipiteit"

 

Baptiste, geboren in 1993, leerde de piano al op jonge leeftijd. Gefascineerd door kunst en design, aarzelt hij tussen muziek en architectuur bij het kiezen van zijn studie. Dit is de muziek die hij uiteindelijk koos en begon aan een klassieke opleiding piano en vervolgens in muziekproductie in Namen. Zodra hij klaar was met zijn studie, creëerden hij en zijn vrienden een beetje bij toeval de groep Glauque waarmee hij in heel Europa maar ook in Canada optrad en waarin hij betrokken raakte bij de visuele identiteit.

Daarnaast is hij pianodocent en projectmanager bij Artisium.

Op zoek naar lichtheid creëert hij b_noir7 tijdens de tweede opsluiting. In deze periode kan hij experimenteren met verschillende creatieve processen, dit keer niet met zijn muziekinstrumenten maar met papier, naaigaren, een boeket droogbloemen, wat stiften, plakpapier en een scanner. Hij vindt het verrassend veel voldoening te vinden in het maken van gaten in papier, het met de hand naaien of het digitaliseren en bewerken van verschillende objecten. Ook schrijft hij graag zo klein mogelijke woorden die hij als rustgevend en geruststellend beschouwt, zoals we kunnen zien in zijn series “vandaag” en “hier nu”.

 

Het creatieve gebaar dient als zelftherapie tijdens een periode van omzwervingen die hij nodig acht. Geïnspireerd door het business-to-mission-model, besluit hij een deel van de winst van de verkoop van zijn prenten te doneren aan het Rode Kruis, waar hij vrijwilligerswerk doet.

GALERIE